Skip to main content

Si se že kdaj vprašal/a ali svojega psa varno pelješ v avtomobilu? Pod varen prevoz psa mislim na to, kaj bi se zgodilo z njim v primeru prometne nesreče. V primeru prometne nesreče je kuža lahko nevaren za vse prisotne v avtomobilu oziroma tudi za gasilce, policiste in reševalce, ki bi ti želeli pomagati.

Na voljo imaš več varnih oblik za prevoz psa.

Med te spadajo:

  • privez s temu namenjeno oprsnico in pasom,
  • mreža oziroma pregrada, ki loči prtljažni del avtomobila od potniškega ter
  • transportni boks.

Pri nakupu boksa vedno upoštevaj, da ta ne sme biti ne prevelik in ne premajhen. Pomembno je tudi, da je dovolj zračen. Ne pozabi pa tudi na to, da moraš psa naučiti na vožnjo v boksu. Veliko psov se namreč boji majhnih prostorov zato poskrbi, da se bo med vožnjo počutil varno in udobno.

Midva obe psički že od začetka, v avtomobilu, prevažava v temu namenjenih boksih. Na začetku so bili to plastični boksi, ki jih lahko kupiš v večjih trgovinah za živali. Po tehtnem razmisleku in več tisoč kilometrih pa sva ugotovila, da ti boksi žal niso dovolj varni in primerni za najini psički.

Najina napaka pri nakupu boksa je bila ta, da sva kupila prevelikega in ne dovolj zračnega, kar se je v poletnih mesecih pokazalo za, kar veliko težavo. Ugotovila pa sva tudi, da vprašanje kaj bi se zgodilo s plastičnim boksom v primeru prometne nesreče.

Najina nova in dokonča odločitev pa je bila nakup novega, zračnega in varnega boksa. Po raziskavi našega trga je bila edina logična odločitev –  nakup MIMsafe transportnega boksa.

Zakaj ravno MIMsafe avtoboks?

MIMsafe avtoboksi so zasnovani, narejeni in testirani na Švedskem. So edini avtoboksi, ki so narejeni in testirani po varnostnih standardih (crash tested) in preizkušeno varni tako za pse, kot ostale potnike v avtomobilu. Imajo 360° varnost, to pomeni, da so testirani in varni v primeru trčenja spredaj, ob strani, naleta od zadaj… Meni najboljša stvar je pa ta, da ima zasilni izhod. Torej če iz kakršnegakoli razloga ne moreš odpreti prtljažnika, se boks lahko odpre tudi od zadaj. Vse spoje ima boks blažene z gumo in zato ne povzroča hrupa med vožnjo. Še en plus, ki naju je prepričal je pa to, da je boks nastavljiv po globini in ga bova lahko uporabljala v obeh avtomobilih, ki ju imava. Boks ima tudi deformacijsko cono za večjo varnost v primeru prometne nesreče. V kompletu z boksom pridejo tudi varnostni trakovi, s katerimi boks lahko še bolj varno namestiš. Kako sta punci zadovoljni v boksu pa naj povejo, kar fotke.

Če se slučajno odločiš za nakup MIMsafe avtoboksa uporabi kodo jellygummy5off in s tem boš prihranil/a nekaj denarja, ki ga lahko porabiš za naslednji izlet. 🙂

MIMsafe avtobokse si lahko ogledaš tukaj.
Idejo za naslednji izlet najdeš tukaj.
Če potrebuješ še kakšen nasvet pa te čaka tukaj.