Skip to main content

REGIJA: Jugovzhodna
IZHODIŠČE: Parkirišče pri gostilni Pugelj v Ždinji vasi
ČAS: cca 45min
ZAHTEVNOST: Lahka pot

POT:
Moja Dolenjska! <3 🙂
Kako na Trško goro? Poti je več….mi smo izbrali tole: V “gugl meps” vtipkaj Gostilna Pugelj (Ždinja vas pri Novem mestu), kjer te bo pri gostilni čakalo brezplačno parkirišče. Čisto ob parkirišču boš že videl smerokaz, ki te bo peljal na cilj: Trška gora. Hodimo po cesti (v hrib) mimo vinogradov in zidanic, na vrhu ob cerkvi pa nas čaka pogled na Novo mesto in bližnje Gorjance. Vmes se lahko ustavimo tudi pri “princeskini” klopci, ki je res romantična lokacija z razgledom.


VTIS:
Super izlet še posebno ob lepem vremenu, seveda pa ne rabim poudarjat, da je Trška gora znana po vinogradih in posledično tudi cvičku. 🙂 Tako, da obvezno se ustavite v eni od zidan’c na kakšnem glažku in narezku. Ob vikendih imajo na Trški gori tudi “projekt” Odprte zidanice, kjer lahko sprobate domače stvari, ki jih pridelujejo vinogradniki. Katere zidance so odprte, ko boste šli na izlet, preverite na internetu, ali pa si poglejte na tablah, ki jih boste videli na poti do vrha.
Glede na to, da se sprehajamo do cerkve po cesti, bi predlagal, da so kužati na povodcu, saj zna občasno biti tudi več prometa.

Še več informacij o Trški gori najdeš tukaj.
Če rabiš še kakšno idejo o lahkih poteh za izlet, pa klikni tukaj.

Leave a Reply