Skip to main content

REGIJA: Koroška
IZHODIŠČE: Parkirišče nasproti gostišča Murko
ČAS: 1,5 – 2 uri
ZAHTEVNOST: Lahka pot
VIŠINSKA RAZLIKA: 210m

POT: 
V “gugl meps” vtipkaj Gostilna Murko (Slovenj Gradec). Ta te bo pripeljala direktno do gostišča, parkiraš pa lahko na drugi strani ceste, kjer je makedamsko parkirišče ob mostu. Tam te že čaka prva označevalna tabla, ki ti kaže pot na Rahtelov vrh. Praktično celotna učna pot Rahtel te vodi po urejeni gozdni poti, kjer te čakajo tudi pojasnevalne table z večimi razglednimi točkami. Vendar najlepša je na vrhu. 🙂
Samo opozorilo… Ko boste že skorajda prišli do vrha (na levi strani bo pašnik), samo prečkajte gozdno cesto in se vzpnite. Če boste na levi strani imeli “ogrado” za živino, potem greste po pravi poti. Na vrhu te pri gostilni čaka res super razgled na celoten Slovenj Gradec in okoliške hribe.VTIS: 

Pot na Rahtelov vrh je luštna gozdna pot za izlet s psom, ki ti bo vzela max 2 uri. Gostilna na vrhu hriba se ob sobotah odpre šele ob dvanajstih, tako da sem ostal brez zasluženega piva (mi smo na vrh prišli ob 11ih) 🙂
Ko smo se vračali smo se držali označevalnih tabel, potem pa na enem delu nismo bili prepričani več ali gremo prav ali ne. Zato smo se odločili, da gremo po makedamski cesti, ki te prav tako pripelje nazaj na cilj. Se nam pa je ob vrnitvi proti avtu zgodila še ena neprijetnost. Ko smo prišli iz gozda, je bil ob eni hiši spuščen srednje velik kuža. Ta se je odločil, da bo šel “pozdravit” Jelly in Gummy, žal pa se je zgodilo, da je Gummy napadel. Hvala bogu jo je “šavsnil” samo površinsko, tako, da ni prišlo do nobenih poškodb. Ta pripetljaj pišem samo kot opozorilo, če se boste tudi vi vračali po isti poti.
Vseeno pot na Rahtelov vrh priporočamo, kot lažji in krajši izlet. 🙂

Aja pa še tole…če boš šel na pot proti Slovenj Gradcu čez Velenje, se ustavi še pri naših prijateljih Loving Paw. Pod Velenjskim gradom imajo super butik, kjer boš za svojega kužata našel vse od priboljškov, hrane do povodcev in oprsnic.

Še kakšno informacijo več o gozdni učni poti Rahtel dobiš tukaj.
Če iščeš še kakšno lahko pot za izlet s svojim kužatom, pa klikni tukaj.

Leave a Reply