Skip to main content

REGIJA: Gorenjska
IZHODIŠČE: Parkirišče pri Mercatorju na Kokrici
ČAS: cca 2,5 ure
ZAHTEVNOST: Lahka pot

POT: 
Mamutova pot se začne na Kokrici pri Kranju, kjer pri Mercatorjevem centru parkiramo. Gremo proti cesti na Brdo, ki nas vodi proti goram, na pločniku pa bomo na tleh že zagledali rumenega mamuta. Sledimo rumenim talnim oznakam, ki nas najprej vodijo ob cesti, potem pa zavijemo levo v stransko ulico. Sledimo oznakam in pridemo do konca ulice, kjer prestopimo “ograjico” in se sprehodimo čez travnik (nimam pojma ali je ta pot privatna ali ne, ampak tudi na uradni spletni strani piše tako 🙂 ).
Pridemo do igrišč in prečkamo travnik proti rampi. Če pri rampi zavijemo desno, gremo po daljši poti, ki je dolga 14km. Če pri rampi zavijemo levo pa gremo po krajši poti, ki je dolga 7km. Mi smo se odločili za krajšo pot (ker smo doma pozabili sendviče 🙂 ).
Gremo do konca ulice in ponovno zavijemo levo. Pri prvem prehodu za pešče, gremo čez cesto in mimo zobne ambulante. Tukaj so pred kratkim obnovili cesto, zato nazadnje ni bilo talnih označb (držite se ceste, ki vodi proti gozdu).  Čez celotno pot naj vam bo orientacija rumena barva (na cesti, na drevesih, na koreninah, kamnih…).
Ko pridemo do gozda se nam začne druga polovica poti, ki pa praktično v celoti poteka skozi gozd. Ko boste prišli iz gozda boste kmalu zagledali tudi krožišče na Kokrici, kjer je na sredini skulptura mamuta. Rumenim označbam mamuta sledimo še približno pet minut in pridemo na naš cilj/izhodišče.

VTIS:
Mamutova pot je super ideja za izlet s kužati. Pripeti naj bodo ta čas, ko se sprehajamo ob glavni in stranski ulici, spustimo pa jih lahko iz povodcev, ko pridemo na travnik ali v gozd. Krajša krožna pot je dolga okoli 7 kilometrov, poteka pa povečini po ravnem. Priporočamo pohodno obutev zaradi gostih korenin na poti skozi gozd. Ti in tvoj kuža boste zelo uživali v tem delu Gorenjske. 🙂

Več informacij o Mamutovi poti boš našel, če klikneš tukaj.
Če potrebuješ idejo za še kakšno lahko pot s tvojim kužatom, pa klikni tukaj.

Leave a Reply