Skip to main content

REGIJA: Gorenjska
IZHODIŠČE: Parkirišče pri Planšarskem jezeru na Jezerskem
ČAS: cca. 2 uri za celotno pot
ZAHTEVNOST: Lahka pot

Jezersko ponuja super krožno pot z eno pomankljivostjo 🙂
POT:
V “gugl mep” vtipkaj Planšarsko jezero, ki te bo pripeljal na parkirišče našega izhodišča. Parkiramo, potem pa začnemo hoditi po cesti, kjer kmalu vidimo smerokaze za krožno pot po dolini Ravenske kočne. Najprej hodimo ob potoku, potem pa pridemo do travnika, kjer se nam odpre neverjeten razgled na gore (mi smo si tukaj privoščili kar manjši piknik 🙂 ) Ta pogled na gore pred nami je res nepozaben. Gremo naprej čez travnik v gozd, po markacijah pa pridemo do “konca” krožne poti. Obrnemo in gremo nazaj proti Planšarskem jezeru.

VTIS:
Tista pomankljivost o kateri sem pisal… na “koncu” krožne poti nekaj manjka…. ni tistega WOW efekta, saj se pot praktično sredi gozda konča in ne preostane ti drugega kot, da se obrneš nazaj proti jezeru. Razen, če bi šel rad na daljši in bolj zahteven pohod na bližnje gore.
Čeprav ima sama pot tisto “pomankljivost” vseeno priporočamo za krajši izlet, ki je nam vzel približno dve uri hoje (brez piknika), ko se vračamo proti domov, pa se obvezno ustavimo še na kruhkih v Hotemažah. Morda nam je izlet še tako bolj “luštn” ravno zaradi njih. 🙂

Še več informacij o izletu na Jezersko lahko najdeš tukaj.
Če iščeš še kakšno lahko pot za izlet s svojim kužatom, pa klikni tukaj.

Leave a Reply